Društvo

Udruženje ugostitelja predložilo odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata

Udruženje ugostitelja predložilo je Gradu donošenje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata u Nišu. Predlog su podneli kako bi se što pre izašlo iz trenutne situacije i u cilju poboljšanja epidemiološke slike u našem gradu.

“Imajući u vidu preporuke Vlade RS i Gradskog štaba za vanredne situacije, a u cilju poboljšanja epidemiološke slike u našem gradu koji ima najveći prevalencu inficiranih i obolelih od korona virusa, predlažemo donošenje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata”, glasi saopštenje Udruženja ugostitelja.

Bojan Mitić, predsednik Udruženja ugostitelja, ističe da na ovaj način žele i da se solidarišu sa ostalim kolegama privrednicima.

“Shvatajući veličinu problema pridružujemo se i ostalim privrednicima u želji da što pre izađemo iz situacije u kojoj se nalazimo. Ugostitelji se pridružuju inicijativi ostalih kolega da dođe do zatvaranja ugostiteljskih radnji, da se ne bi prolongiralo što duže ovakvo stanje. Budemo li čekali problem će biti veći, tako da ovo činimo svesni toga”, rekao je Mitić.

On je dodao da se trenutne mere odražavaju i u naglom padu prometa.

“Želimo i da istaknemo da ovde ne radi u novcu, u trenutnom načinu poslovanja novac ne postoji. Uslovi sa četiri kvadrata i dva metra rastojanja između osoba su jednostavno neprimenjljivi u struci koju obavljamo. Bolje je da se sve zatvori bez neke improvizacije i rizika. A umesto ovakvog načina rada, možemo iskoristiti za slobodne dane, renoviranja ili kome je kako potrebno”, rekao je Mitić.

On je na kraju dodao da u Udruženju ugostitelja smatraju da bi odluka o zatvaranju bila najbezbednija za građane i najproduktivnija za ugostitelje, a kada se završi situacija da sve krene da radi punim kapacitetom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com