Društvo

Udruženje radna akcija “Delijski Vis” u projektima opštine Palilula

Za delegaciju Udruženje Radne akcije „Delijski vis“ u Gradskoj opštini Palilula priređen je prijem. Predsednik opštine Bratislav Vučković sa sardnicima, zahvalio je mladim volonterima na izuzetnoj aktivnosti u naseljima opštine Palilula, podršci građanima i ustanovama u saniranju devastiranih površina i uređenju međublokovskog prostora.

Opština Palilula ostvaruje uspešnu saradnju sa nevladinim sektoro i ovo je primer dobre prakse. Predsednik Vučković je najavio intezivniju saradnju i podršku članovima Udruženje Radne akcije „Delijski vis“ na uređenju Starog groblja pod Goricom, Spomen parka Bubanj i Vojničkog groblja na Delijskom Visu.

Po rečima Milana Spasića, predsednika ovog udruženja, upravo je završen projekat sadnje sadnica “tuja” pod nazivom “Ogradi zelenu površinu i misli na životnu sredinu”, koji je finansiran od strane opštine Palilula u 2020.

Foto: Udruženje Radne akcije „Delijski vis“

‘’Nedavno smo popravili i odvaljenu ogradu na Srpskom vojničkom groblju na Delijskom Visu, a učestvovali smo in a uklanjanju grafita sa stambenih zgrada u ovom naselju. Do sada je uređeno nekoliko sportskih terena u ovom delu grada u saradnji sa gradskim javnim preduzećima koja nam priskaču stalno u pomoć što mehanizacijom što donacijama materijala koji nam je potreban. Jedna od akcija koju smo organizovali protekle nedelje je bila i oslikavanje murala metropolitan Anfilohija, ali je to samo delić onoga što planiramo još da uradimo’’, kazao je Milan Spasić, predsednik Udruženja Radne akcije ‘’Delijski Vis’’.

Članovi ovog Udruženja nedavno su popravili i mobilijara za najmađe Palilulce. Na poziv Udruženja za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak”, učestvovali su u uređenju centralnog prostora kod Paliluslke rampe. Na takozvanom “Paliluskom teferiču” uklonili su neprikladne natpise na zidu pored letnjikovca, ofarbali sve žardinjere i uredili prostor kod “Svetinikolske česme”.

Foto: Udruženje Radne akcije „Delijski vis“

Milan Spasić je najavio i sređivanje i uklanjanje grafita sa biletarnice kod spomenika Ćele kula koja je nedavno naružena grafitima.

Aktivnost ovog udruženja osim podrške opštine Palilula, prate i javno komunalna preduzeća „Mediana“, „Direkcija za izgradnju grada, srodne organizacije civilnog društva, brojni donatori, građani i predstavnici medija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com