Društvo

Udruženje paraplegičara dobilo kolica od GO Crveni Krst

Gradska opština Crveni Krst donirala je kolica Udruženju paraplegičara Nišavskog okruga. Kolica je ovom Udruženju uručio oredsednik opštine profesor dr Miroslav Milutinović.

„Gradska opština Crveni Krst je prilikom planiranja budžeta posebnu pažanju posvetila osobama sa posebnim potrebama kako bi smo im život učinili kvalitetnijim. Za te potrebe izdvajamo oko 700 hiljada dinara godišnje iz budžeta. Deo novca je namenjen i deci ratnih vojnih invalida kao i deci sa posebnim potrebama koji nastavu imaju u školi „Carice Jelene“. Ovoj deci pomažemo prevozom do škole što je od posebnog značaja i za njih i za njihove porodice“, kazao je Milutinović.

Vrednost doniranih kolica je 25 hiljada dinara, kazao je Milutinović i dodao da ovo nije prvi put da Opština pomaže udruženjima osoba sa invaliditetom.

Bratislav Kostić, predsednik Udruženja paraplegičara Nišavskog okruga, poručio je da ovo udruženje sa Opštinom ima odličnu saradnju već duži niz godina.

„Opština je tu bila od samog početka, od kad smo aplicirali za projekte, i uvek su imali razumevanja za nas“, rekao je Kostić.

Kostić je dodao da Udruženje ima oko 50 članova i da je svaka donacija dobrodošla kada su u pitanju ortopedska pomagala, kao i da je ova donacija jako bitna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com