Društvo

Udruženje DAR ZA DEČIJI OSMEH obeležava prvi rođendan – Bravo i HVALA

Bravo Katarina i srećno!

Humanitarno udruženje DAR ZA DEČIJI OSMEH obeležava prvi rođendan. Osnivač udruženja Katarina Marinković pre tačno godinu dana okupila je najbliže da joj pomognu oko humanitarne akcije koju je želela da sprovede, udruženje se vremenom širilo a priključili su se i ljudi koji su prepoznali divnu energiju koju nosi ova divna dama.

Za prvu godišnjicu ovo mlado udruženje može da se pohvali brojnim uspešno izvedenim akcijama, ako se piše u brojkama to je blizu 20 humanitarnih akcija koje imaju vrednost blizu dva miliona dinara.

Katarina Marinković; Foto: lična arhiva

Najveća akcija jeste ona koja je organzovana krajem septembra prošle godine kada je udruženje u dogovoru sa Dečijom klinikom Univerzitetskog kliničkog centra doniralo toplomere, posteljinu i sobni bicikl za dečiju onkologiju.

I nakon ove velike i značajne akcije usledile su mnoge manje koje su pomogle porodicama u neprilici da lakše prebrode teške dane.

Veoma posvećeno Katarina je kao osnivač udruženje prepoznavala situacije i prilike kada je trebalo da pritekne u pomoć, uvek na vreme. Mnoge porodice ostaće zahvalne za sve što je ova mlada žena uradila. Godinama ranije Katarina se bavila humanitarnim radom, ali je sve zaokružila prošle godine kada je i zvanično organizovala i registrovala udruženje.

Trenutno je u toku akcija pomoći za malog Veljka.  

Humane Nišlije koje mogu i žele dobrodošli su da se priključe i pomogu u radu ovog mladog ali veoma važnog i angažovanog udruženja.

Hvala humane Nišlije! Pomoć i pokloni za decu Doma „Duško Radović“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button