Društvo

Udruženja boraca ’’Nebeske vidre’’ uručilo zahvalnicu predsedniku niškog parlamenta Doc. dr Bobanu Džuniću

Predsednik Skupštine Grada Niša Doc. dr Boban Džunić primio je članove niškog udruženja boraca “Nebeske vidre” koji su mu uručili zahvalnicu za podršku koju im on kao prvi čovek niškog parlamenta pruža.

Goran Stojkov, predsedik ovog veteranskog udruženja istakao je da će naredne godine ovi oficiri u penziji obeležiti mali jubilej – pet godina postojanja.

Ove godine niško udruženje postalo je i član novog Saveza udruženja boraca.

On se rado setio i dana kada je ovo udruženje formirano a to je i kada je osnovan istoimeni klub malog fudbala davne 1994. godine. Upravo ovaj klub od početka čine vojnici, podoficiri i visoki oficiri.

Foto: Niške Vesti/Vodeničarski

“Klub je pre deset godina prestao da funkcioniše ali smo mi članovi nošeni našom padobranskom tradicijom želeli da sačuvamo ime i korene, tako smo odlučili da se ponovo okupimo i formiramo udruženje, zato naredne godine obeležavamo ujedno i tri decenije postojanja našeg kluba”, rekao je Stojkov.

Cilj i namera udruženja je da sačuva u sećanju nekadašnje pripadnike 63. padobranske brigade i kluba. Baš u godini na izmaku organizovan je po prvi put memoraijalni turnir, jer u udruženju puno boraca voli i neguje sport.

Foto: Niške Vesti/Vodeničarski

“Njih osmanaest su borci prve kategorije i sportom se bavimo uglavnom da sačuvamo klub. Hoćemo da pokažemo mladim generacijama ko smo mi zaista. Želimo da im predočimo, da je iza nas teško vreme ali da smo se sa svim  nedaćama izborili. U ime te borbe naredne godine otvorićemo spomen sobu, tamo će biti predstavljeno sve što je sačuvano od prvog dana postojanja našeg udruženja i kluba, a to su dresovi, zahvalnice i drugi predmeti”, rekao je Stojkov za Niške Vesti.

Skupština Grada Niša već neguje saradnju udruženjima koja neguju slobodarski duh a jesu se borila za nezavisnost i za čast države Srbije, rekao je Doc. dr Džunić.

“Za mene je velika čast što sam dobio zahvalnicu. Mi kao skupština imamo saradnju sa nevladinim sektorom, i ovo je dobar primer. Želimo da našim mladim naraštajima objasnimo za šta su se sve naši sugrađani  borili. Ova zahvalnica me obavezuje da nastavimo dobru saradnju jer svi zajedno moramo da nastavimo da se borimo za našu zemlju”, istako je prvi čovek niške Skupštine Grada.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com