Hronika

Udes u Voždovoj ulici, na sreću bez težih posledica

U ulici Vozdovoj je jutros oko 10 sati došlo do udesa koji se, na sreću, završio bez težih posledica. Do udesa je došlo kada je vozač automobila udario devojčicu koja je sa drugaricom pretrčavala kolovoz. Na sreću automobil kojim je upravljao S.S  (50) iz Aleksinca se nije kretao velikom brzinom, prema svedočenju očevidaca, tako da je jedna od devojčica koju je auto udario prošla samo za ogrebotinama i oguljotinama.

Samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbegnute su teže posledice jer je blagovremeno reagovao, pa je tinejdžerku samo zakačio. Preventivno, ona je prebačena na Dečiju hirurgiju radi kompletne dijagnostike.

S.S. koji je upravljao vozilom kazao je da su mu pred točkove istrčale dve devojčice.

“Polako sam krenuo kada se semafor otvorio na pešačkom prelazu kod Obrenovićeve ulice, a onda su mu ispred auta izletele dve devojčice koje su pretrčavale kolovoz. Jedna je uspela da prođe ispred auta, a drugu sam zakačio dok sam kočio, malo sam je dotakao i ona je pala na ulicu. Kočnice su mi potpuno ispravne, prošao sam tehnički pregled pre mesec dana. To što je samo pala, je dokaz da nisam vozio brzo, u suprotnom bila bi odbačena”,  kazao je uznemrireni čovek.

Udes se dogodio naočigled brojnih prolaznika koji su priskočili detetu u pomoć i alarmirali Hitnu pomoć i policiju. Među njima je bio i Nišlija Oliver Nedeljković koji kaže da je petnaestogodišnjakinja bila svesna, ali uplašena.

“Čekao sam autobus za Novo Selo na autobuskom stajalištu kada sam čuo zvuk naglog kočenja, a zatim udarac. Okrenuo sam se u tom pravcu i video da auto stoji, pa sam posumnjao da je neko povredjen.  Potrčao sam ka vozilu i ugledao devojčicu koja je ležala na kolovozu. Bila je uplašena, kraj nje je bila njena drugarica, koja je takodje bila vidno uznemirena. Bila je svesna, kazala je kako se zove i tražila da neko pozove njene roditelje i kaže im da dodju po nju. Pritrčali su i drugi ljudi, među njima je bilo i lekara koji su ponudili pomoć.  Kada smo je podigli, videli smo ogrebotine na laktu i potkolenicama, žalila se i da ne može da sedi. Zvali smo Hitnu pomoć i policiju, nadam se da neće imati teže posledice”, kaže Nedeljković.

On je potvrdio navode vozača da se nije kretao brzo.

“Mislim da je čovek vozio sporo, jer da je vozio brzo ona bi bila odbačena, ali nije, samo je pala pored automobila”,  rekao je svedok nesreće.

Policija je potvrdila da je došlo do nezgode i da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com