Društvo

Učiteljski dom biće rekonstruisan u Omladinski centar, obećala gradonačelnica mladima

U okviru projekta „Mladi pitaju – gradonačelnica odgovara“ organizovan je prijem za 30 učenika iz Pravno – posovne i Medicinske škole u Gradskoj kući koji su postavljali pitanja gradonačelnici i većnicima.

Teme o koji su razgovarali jesu obrazovanje, zapopšljavanje, ljudska i socijalna prava mladih, participacija mladih i saglasili da je dijalog najbolji put do rešenja.

Aleksa Nikolić, učenik treće godine medicinke škole “Dr Miodrag Lazić” kao i njegovi vršnjaci naveli su da prema nekim istraživanja, problemi sa koji se mladi najčešće susreću jesu nedovoljna praksa za mlade, pojam zapošljavanja mladih i aktivno učešće.

“Problemi sa kojima smo se mi susreli jeste neadekvatan prilaz osobama u invalidskim kolicima u pojedinim Ustanovama, kao i nemogućnost uticanja na donošenje odluka i organizovanje pojedinih manifestacija”, pojašnjava Aleksa.

Foto: Grad Nis

“Mladost je iskrena i znatiželjna. Iznenadila me je činjenica koju su mi saopštili da se ovakav razgovor u Nišu, sa jednim gradonačelnikom, realizuje posle 20 godina. Obrazovanje, zapopšljavanje, ljudska i socijalna prava mladih, participacija mladih, teme su o kojima smo razgovarali i saglasili se da je dijalog najbolji put do rešenja”, napisala je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svom fejsbuk profilu.

Dodala je da im je predstavila Kancelariju za mlade i najavila rekonstrukciju Učiteljskog doma u Omladinski centar poput onog koji postoji u Novom Sadu.

“Želja mi je da mladi budu u našem timu sa idejama i njihovom primenom”, završava Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com