Promo

UČITE OD NAJBOLJIH – Škola glume Drama Studio Niš upisuje prvu klasu polaznika

Škola glume za SVE od 5 do 30 godina starosti

Ukoliko volite da glumite i želite da se oprobate na daskama koje život znače, Drama Studio škola glume iz Niša upisuje prvu klasu polaznika po uzrastima. Bilo da ste predškolci, osnovci, srednjoškolci ili pak stariji, ovo je idealna prilika. Upis je otvoren do popune mesta. Početak semestra zakazan je za 15. januar 2022. godine.

 

Šta je Drama Studio?

Koncept škole glume – Drama Studio zasnovan je na semestrima i identičnom tematikom koja se obrađuje na Fakultetu Dramskih Umetnosti i drugim Akademijama glume u Beogradu, što može biti idealna priprema za  fakultet i dalje usavršavanje.

Drama Studio je inspirativna sredina za ambiciozne kreativce koji žele da razvijaju sopstvene veštine i talente, ali i da stečeno znanje primene. Bez obzira da li ćete se profesionalno baviti glumom, ili samo želite da se oslobodite treme, steknete samopouzdanje, postanete otvoreniji, osmelite se i već danas krenite u ostvarenje svojih snova.

“Da bi škola glume bila potpuna, nije dovoljno učiti samo glumu. Zato se pored glume bavimo i stručno-umetničkim predmetima, kao što su, ples, tehnika glasa, dikcija, gluma pred kamerom, scenski pokret, akrobatika i scenske igre”, poručuju iz Drama Studija.

U okviru škole glume angažovano je čak četiri mentora predavača i devet stručno-umetničkih predavača.

“Kako bismo nivo nastave podigli na najviši nivo, pažljivo smo birali saradnike. Tako smo se odlučili da mentori predavači glume budu neki od najpriznatijih srpskih glumica i glumaca”.

Učite od najboljih!

Najpoznatija imena domaće kinematografije rame uz rame deliće sa vama “male tajne velikih glumaca”.

Sa poznatim licima u ulozi predavača

Predmet gluma predavaće Vam Nataša Ninković, Petar Strugar, Ammar Mešić, Miloš Timotijević, zatim Mihailo Laptošević, Mariana Aranđelović, Marko Radojević i Julija Petković.

Predavači stručno-umetničkih predmeta će raditi sa vama na razvoju veština i ličnosti.

  • Bratislav Ranković, ples;
  • Sanja Vranić, tehnika glasa;
  • Lazar Nikolić, scenski pokret;
  • Petar Miljuš, dikcija;
  • Andrija Dinić, akrobatika.

Svaki od predmeta će se obrađivati u različitim prostorijama lutkarskog pozorišta, plesne sale, sale za akrobatiku i dramskog studija.

Predmeti

U školi glume Drama Studio, u Nišu, pored glume, izučavaju se stručno-umetnički predmeti.

  • Gluma – kroz semestre, bavićemo se monolozima najpoznatijih svetskih i srpskih pisaca, radićemo na govornoj i fizičkoj radnji, na izražavanju lika kroz delo i scenama.
  • Gluma pred kamerom – na ovom predmetu bavićemo se kadriranjem, planovima snimanja, odnosom sa kamerom i režijom.
  • Tehnika glasa – na predmetu tehnike glasa bavićemo se pravilnom pozicijom tela i stava, nameštanju dijafragme, pravilnom izgovaranju samoglasnika, vežbama disanja, vežbama raspevavanja, ritmikom – pravilnom i nepravilnom, interpretacijom i razradom vokalnih finesa.
  • Akrobatika – predmet koji je jako bitan za psiho-fizičku spremu budućih glumaca. Akcenat ćemo staviti na radu sa partnerom/partnerima, kolektivnoj koncentraciji, osvešćavanju tela kroz učenje elemenata iz Akro joge.
  • Scenski pokret – na predmetu scenskog pokreta bavićemo se, osvešćivanjem tela, telom kao instrumentom glume, hodovima iz različitih centara, povezivanjem emocija i tela, kordinacijom i pantomimom.
  • Dikcija (Scenski govor) – predmet koji se bavi govorom i pravilnom artikulacijom govornog aparata. Na časovima će akcenat biti na poeziji (lirskoj i epskoj), na retorici i besedništvu, vokalizama i brzalicama.
  • Scenske igre (ples) – predmet koji se bavi različitim tipovima plesa i koreografijama koje se rade u pozorištima u Beogradu (kabare performans, mjuzikl, ciganski plesovi i sl.)

UPIS

Upis je otvoren do popune mesta. Početak semestra zakazan je za 15.januar 2022.godine.

Škola glume podeljena je po uzrastima:

Predškolci;

Osnovci;

Srednjoškolci i stariji.

Tako se i cene školarina razlikuju. Mesečna naknada za predškolce iznosi 3.900 dinara, dok je za sve ostale 5.500 dinara.

Škola glume se odvija kroz semestar koji traje 5 meseci. Samo nakon uspešno završenog prvog semestra, možete na jesen upisati naredni semestar.

Sve što je potrebno da uradite je da rezervišete svoje mesto u našoj školi glume! Dođite, čekamo Vas da zajedno učimo!

Više informacija možete dobiti na linku ili na 061/ 460 – 00- 47

 

Škola glume Drama Studio Niš
Obrenovićeva 42 TC Kalča, 2.sprat, lamela D 96/1, Ниш 18000
061 4600047
FACEBOOK
INSTAGRAM

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11611.093885875067!2d21.8943559!3d43.3190013!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0xa982216b758f99ed!2sDrama%20Studio%20-%20%C5%A1kola%20glume%20%26%20dramski%20studio!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1639992460066!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” loading=”lazy”></iframe]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com