Društvo

Učeničke zadruge u Sićevu, Gabrovcu i Miljkovcu dobile pomoć Ministarstva prosvete

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas direktorima 36 osnovnih škola ugovore o finansijskoj podršci učeničkim zadrugama.

Đukić Dejanović je istakla da se na Javni poziv za dodelu sredstava prijavio veliki broj osnovnih škola, sa odličnim projektima, a da je odabrano njih 36, kojima će ukupno biti dodeljeno 12 miliona dinara.

Tri osnovne škole na teritoriji Grada Niša danas su potpisale svečane ugovore za dodelu finansijskih sredstava za unapređenje uslova rada učeničkih zadruga od strane Ministarstva prosvete i to OŠ “Nadežda Petrović” Sićevo, OŠ “Branko Radičević” Gabrovac i OŠ “Lela Popović” Miljkovac.

Potpisivanje ugovora; Foto: Učenička zadruga “Nadežda Petrović” Sićevo

OŠ “Nadežda Petrović” Sićevo je konkurisala sa projektom “Ko želi znati, mora prirodi da se vrati” za opremanje radionice za izradu prirodnih sapuna i dodeljena su finansijska sredstva oko 200 hiljada dinara za unapređenje uslova rada Učeničke zadruge “Nadeždine pčelice”.

OŠ “Branko Radičević” Gabrovac je konkurisala sa projektom “Nabavka mašina za sušenje proizvoda poljoprivrednog pogona učeničke zadruge” i dodeljena su finansijska sredstva u iznosu od blizu 300 hiljada dinara za unapređenje uslova rada Učeničke zadruge “Branko”.

OŠ “Lela Popović” Miljkovac je konkurisala sa projektom “Medeni paketići” i dodeljena su sredstva u iznosu od 300 hiljada dinara za unapređenje uslova rada Učeničke zadruge “Riznica”.

Cilj projekata je razvijanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine i ličnog zdravlja, razvijanje radnih navika i sposobnosti za samostalno preduzetništvo, podsticanje na stvaralački rad, proširivanje i produbljivanje umeća i veština, sticanje iskustva i navika za kolektivni život i rad i razvoj potrebe za učešćem u kulturnim dešavanjima.

Od 2020. godine do sada, Ministarstvo prosvete je za unapređenje rada učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola opredelilo 65 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com