DruštvoObrazovanje

Učenici Ugostiteljske škole osvojili drugo mesto na Republičkom takmičenju

Učenici niške Ugostiteljsko-turističke škole na takmičenju u Novom Sadu osvojili su drugo mesto na takmičenju četvrtog stepena ugostiteljsko-turističkih škola Srbije.

Takmičili su se u svih pet disciplina u praktičnom radu u veoma jakoj konkurenciji od deset škola. Takmičenje je obuhvatalo i polaganje testa znanja iz oblasti kuvarstva i usluživanja.

Učenice Aleksandra Milenković i Tara Aleksić takmičile su se u disciplini Priprema menija za svečani ručak-banket u kojoj su osvojile drugo mesto, a u disciplini Usluživanje na svečanom ručku-banketu, drugo mesto su osvojili učenici Filip Mladenović i Stefan Radosavljević.

Marija Milenković je u disciplini Pripremanje jela po izboru od ponuđenih namirnica osvojila drugo mesto, dok je Svetlana Milošević u disciplini Pripremanje i dovršavanje jela pred gostom i osvojila četvrto mesto.

Učenik Filip Petković je u disciplini Prezentacija, dekantiranje i usluživanje vina pred gostom osvojio četvrto mesto.

 

„Ovo takmičenje je od neprocenjivog značaja za naše učenike jer, je ne samo prilika da pokažu ono što su u školi naučili, već i da steknu iskustvo i nova znanja i da na najbolji mogući način spoje teorijsko i praktično znanje“, kaže koordinatorka praktične nastave Ugostiteljsko-turističke škole, Marijana Andrejić.

Direktorka škole, Dragana Minčić istakla je da je izuzetno ponosna  nastavnike koje su učenike pripremali za takmičenje, a pogotovo je ponosna na učenike koji su dokazali koliko su vredni i marljivi, i koji su pokazali, upravo odličnim plasmanom na takmičenju, da su znanja i veštine stečene u školi usvojili i primenili na pravi način.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com