Obrazovanje

Učenici Pravno-poslovne škole u Nišu osvojili nagrade iz nekoliko oblasti

Učenice Pravno-poslovne škole u Nišu ni pandemija korone nije mogla da zaustavi kada su u pitanju takmičenja i osvajanje nagrada. Prema rečima direktora ove škole Milorad Gavrilovića najveći uspeh postigla je četvoročlana ekipa,osvojivši prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike na kome su se takmičili đaci iz pravno poslovnih i ekonomskih škola. Posle takmičenja u poslovnom izazovu stigao je poziv i za Balkanijadu, a uspešni na takmičenjima su bili i sportisti Pravno-poslovne škole.

Marija Ignjatović, učenica četvrtog razreda ove škole je na takmičenju iz matematike osvojila drugo mesto.

Marija Ignjatović

“Veliku podršku u pripremama za takmičenja dobijamo od profesora koji se trude da nas motivišu ali i da nam pomognu da usvojimo što više znanja.Mada se takmičim iz matematike moja je želja dap o završetku srednje škole upišem Pravni fakultet, ali još uvek nisam donela konačnu odluku”, kaže Marija.

Martina Mišić, učenica završne godine Pravno-Poslovne škole,ove godine drugoplasirana je na Republičkom takmičenju iz statistike.

Martina Mišić

“Ove godine je takmičenje bilo malo teže nego ranijih godina, ali to me nije omelo da pokažem šta znam i osvojim nagradu.Inače, konkurencija je bila jaka pa mi je nagrada koju sam osvojila utoliko draža”, objašnjava Martina.

Natalija Milosavljević je opravdala ukazano poverenje na takmičenju iz poslovne ekonomije i u Niš se vratila sa osvojenom trećom nagradom.

Natalija Milosavljević

“Da osvojite nagradu na ovom takmičenju potrebno je dosta znanja iz matematike ali i poslovanja preduzeća”, kratko je opravdala svoj uspeh Natalija.

Odlični na takmičenjima su bili i mladi sportisti Pravno-poslovne škole u Nišu koji su se posebno istakli na takmičenjima u plivanju i džudou.

“U školi se trudimo da đake motivišimo na razne načine za takmičenja koja zahtevaju ozbiljne i dugotrajne pripreme. Maturanti su posebno motivisani da osvoje nagrade jer jedno od prva tri mesta koje osvoje oslobađa ih polaganja prijemnog ispita na izabranom fakultetu ukoliko se predmet iz kojeg su se takmičili polaže na prijemnom ispitu. Osim toga dobijaju i novčane nagrade od Grada i Republike, ali mi se čini da je najveća motivacija to što na taj način pokazuju pripadnost našoj školi sa željom da ona bude najbolja ne samo u gradu već i u regionu i državi”, ističe Milorad Gavrilović, direktor Pravno-poslovne škole.

Pravno-poslovna škola je i ove godine ponudila nekoliko obrazovnih profila učenicima osmog razreda osnovnih škola koje očekuje u svojim učionicama.

Milorad Gavrilović, direktor Pravno-poslovne škole.

“Neki od naših smerova omogućavaju učenicima da pokrenu i sopstveni biznis i tako uplove u poslovne vode i obezbede sebi posao kroz samozapošljavanje. Učenici sa svih smerova, osim toga, mogu da nastave i studije, a otvorena su im vrata skoro svih fakulteta”, objašnjava Gavrilović.

Spisak fakulteta gde đaci ove škole mogu da nastave školovanje je dug. Opredeljuju se za Pravni, Ekonomski, Fakultet zaštite na radu, ali i na Filozofskom fakultetu upisuju istoriju, anglistiku, komonikologiju. Mnogi od njih upisuju vojnu ili policijsku akademiju ili se opredeljuju za Fakultet sporta i fizičke kulture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com