Društvo

Učenici Pravno-poslovne škole pomažu sarijim Nišlijama, priključuju im se i gimnazijalci „Svetozara Markovića“

Učenici i profesori Pravno-poslovne škole prijavili su se za volontere kako bi starijim Nišlijama pomogli da lakše dođu do potrebnih namirnica, lekova ili drugih stvari koje su im potrebne. Prema rečima direktora ove škole Milorada Gavrilovića za volontiranje se prijavilo 16 učenika, a njima su se pridružila i dva profesora.

Pravno-poslovnoj školi se priključuje na ovom važnom zadataku i Gimnazija „Svetozar Marković“ uključujući i profesore i učenike.

 

„Učenici su se za volontiranje javili krajem prošle nedelje ali deca nisu istog dana počela sa volonriranjem jer se prijavio veliki broj volontera. Danas nam je prvi dan na terenu , a obaveza učenika je bila da u stambenim zgradama zalepe obaveštenja za stanare. To su brojevi telefona na koje starije osobe mogu da pozovu ako su im potrebni lekovi kao i telefoni za lekarske savete“, kaže profesorka Selena Vuković koja zajedno sa dva učenika obilazi teren.

 

Foto: privatna arhiva

Danas su na terenu sa njom bile dve učenice na lokaciji Trošarina i Bulevar Nemnjić. One su u zgradama zalepile brojeve telefona za pomoć, a svakog dana srednjoškolci dobijaju nova zaduženja i uskaču tamo gde je pomoć najpotrebnija. Za rad na terenu su potpuno zaštićeni, imaju zaštitne maske i rukavice, a svako od njih ima i legitimaciju koju je izdala gradska opština Medijana. Profesorka Selena Vuković kaže da se akcija odvija u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Niš.

 

„To su deca sa smera za tehničare za zaštitu od požara“, dodaje profesorka Selena. „Akcija će trajati dok traje vanredna situacija. Inače, moram to da naglasim, javio nam se veliki broj dece, ali sa profesorima su na terenu po dva učenika“.

 

Foto: privatna arhiva

Profesorka Selena Vuković naglašava da su deca iz njihove škole pokazala veliku ozbiljnost u ovoj situaciji, da su shvatili i njenu ozbiljnost, ali su pokazali i veliku odgovornost u želji da pomognu osobama koje sada ne mogu same da obezbede sve što im je potrebno.

 

„Učenici koji su se prijavili za volontere nisu samo iz Niša i gradske opštine Medijana. Ima ih i iz Medoševca, Vrežine, Pasi Poljane. Neki su sa gradske opštine Palilula. Gradski prevoz je ukinut, ali njima ne smeta kada ih pozovemo da se odazovu i da dođu pešice do škole“, ističe profesorka Selena.

 

Već ovih dana profesorima i učenicima Pravno-poslovne škole pridružiće se i učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu koji su javnosti već poznati po mnogim humanitarnim akcijama koje su do sada organizovali. Ova će biti samo još jedna u nizu, a njihov primer će pokrenuti slične akcije i u ostalim školama kako bi što veći broj mladih pomagao starijim Nišlijama, a u tim akcijama se i smenjuju jer svako ima pravo, koliko god želeo da pomogne, i malo da odmori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com