Društvo

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” obišli Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

Učenici 8. razreda OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša, uz saglasnost roditelja, imali su prvi priliku da se upoznaju sa humanitarnim radom i obiđu Srpsko-ruski humanitarni centar, na poziv direktora V.P. Guljeviča i kodirektora Vječeslava Vlasenka.

“Učenci su imali priliku da se upoznaju sa jedinim multifunkcionalnim simulatorom na Balkanu pod nazivom ,,Šturm“, koji predstavlja maketu zgrade koja gori, dimi se, proizvodi buku i zvučne smetnje, a u kome postoje i stepenice i prolazi. Upravo u tim uslovima koji maksimalno imitiraju stvarnost,  spasioci i vatrogasci uvežbavaju profesionalne veštine”, kaže Đorđe Bojanić, profesor istorije u OŠ ,,Bubanjski heroji“.

Đaci su u konferencionoj sali za prijem pogledali  film o aktivnostima i delovanju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, obišli su i upoznali se sa magacinskim prostorom gde se nalazi oprema za spašavanje u svrhu pomoći u vanrednim situacijama, poplavama, požarima. Obišli su i zgradu gde se vrše obuke spasilaca i simulacija pomoći ugroženih u nesrećama, priča Đorđe Bojanić.

Foto: www.srpskaistorija.com

Zajedno sa učenicima Srpsko-ruski humanitarni centar je posetila i direktorka škole “Bubanjski heroji” koja se zahvalila na gostoprimstvu, saradnji i otvorenosti Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

“Posebnu zahvalnost vam dugujemo na pomoći koju je ovaj humanitarni centar pružio našoj zemlji i narodu, naročito tokom poplave u Obrenovcu 2014. godine, kao i na obuci koju vaši stručnjaci pružaju našim spasiocima za vanredne situacije u nadi da neće imati potrebe da reaguju, već da centar bude samo za obuku i usavršavanje”, kazala je direktorka Verica Radenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com