Obrazovanje

Učenici OŠ “Branko Radičević” i u otežanim uslovima uspešni u izvršavanju zadataka

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu sa tradicijom dugom 142 godine izvodi nastavu, negujići edukativne i vaspitne vrednosti, razvijajući socijalnu svest u različitim okolnostima koje je nosilo vreme sa sobom. I u ovom specifičnom trenutku, ova škola je organizovala nastavu na najsavremeniji način prateći svetske tendecije u učenju na daljinu. Đaci su odlično odgovorili na ovaj izazov i sve svoje zadatke izvršavaju uspešno, kažu u ovoj školi.

 

 

“Nastavnici su u vanrednom stanju okupili učenike koristeći razne platforme viber, google classroom, Microsoft teams i uspeli da održe uspešno redovnu nastavu. Sa druge strane i učenici odgovaraju zadacima, tako da na postavljene zadatke šalju odlične video-odgovore. Tako đaci šire svoja digitalna znanja, a škola uspešno realizuje ocenjivanje prema uputstvu Ministarstva prosvete”, kaže Tatjana Nikolić, pedagog u OŠ “Branko Miljković”

Ništa nije stalo u ovoj školi. Izvodi se uspešno i projektna nastava. Učenici su prezentovali pre svega svojim nastavnicima, a onda i svima na facebook strani škole svoje predivne radove, vezane za Dan planetu zemlju, ali i Vasrs. Takođe su učesnici produženog boravka bili aktivni. U ovim uslovima pravili su animacije na temu pranja ruku  i zaustavljanja virusa Covid 19 i razne druge aktivnosti.

 

“Sem uspešno realizovane online redovne nastave sa ponosom možemo prikazati uspešno realizovane aktivnosti obogaćenog jednosmenskog rada i rada Učeničke zadruge „ BRANКO“ OŠ“ Branko Radičević. U vanrednom stanju svi predviđeni moduli realizuju se na daljinu, i pokazuju kroz učeničke radove. Izgradnja zdravih stilova života vidi se kroz fiskulturno vežbanje kod kuće. Кod kuće se prave radovi u kreativnoj radionici. Preduzimljiva deca prave slike na drvetu, korpice za čuvarkuće, recikliraju. Modul bašte i vrtovi podstakao je učenike da kreativno upotrebe saksije, a elementi malog fudbala se izvode unutra i napolju. Deca čuvaju, štite prirodu i recikliraju, neguju multikulturalnost”, istakla je Nikolić.

Nastavnici su sa ponosom prikazali postignuća svojih učenika na fejsbuk stranici i sajtu škole.
Učenička zadruga „Branko“ OŠ“ Branko Radičević radi nesmetano i on line. Učenici ukrašavaju korpice sa bojenim jajima, dekorišu ramove i flaše „zlatom“ i fotografijama i ne gube entuzijazam za nove poduhvate.

 

“Učenici 8. razreda su preko Microsoft teams-a pratili nastavu i dogovarali se sa stručnim saradnikom i direktorom škole Glorijom Radojčić oko polaganja završnog ispita. Sve vreme vodili smo računa o učenicima sa posebnim potrebama”, napomenula je Nikolić.

Uspešno su upisani budući učenici prvog razreda naše škole.

 

“Trudimo se da se o našem radu čuje što više i verujemo da će roditelji poveriti decu našoj školi koja je na lepom i zdravom mestu i aktivno neguje i razvija drugarstvo, empatiju, socijalnu inteligenciju, porodične vrednosti, čuvanje prirode i zdravlja, zahvalnost i brigu o drugima”, rekla je Tatjana Nikolić Niškim Vestima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com