Društvo

Učenici, nastavnik i direktor niške škole napravili PORTAL „IZABERI SREDNJU“

U OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu, školi poznatoj po brojnim inovacijama u nastavi, osmišljen je projekat, portal www.izaberisrednju.rs.

Portal je namenjen učenicima osmog razreda pomoću kojeg će moći da na jednom mestu pronađu informacije potrebne prilikom izbora srednje škole.

Na ovom jedinstvenom portalu u učenici i roditelji moći će da se informišu o obrazovnim profilima, izgledu škola, opremljenosti, kabinetima, listi predmeta po obrazovnim profilima i razredima, minimalnom broju bodova za upis prethodnih godina.

Prezentacije srednjih škola sadržaće i fotografije, kao i video materijal. Učenicima i roditeljima koji posete portal biće omogućeno da školama postave pitanja i na samom portalu dobiju odgovore.

Portal je optimizovan za sve vrste uređaja i ima servise za lako pronalaženje i pretraživanje škola. Portal i aplikacija su povezani sa društvenim mrežama i na taj način je dostupnija korisnicima.

Portal „Izaberi srednju“ je trenutno u završnoj fazi izrade tj. fazi prikupljanja podataka o školama u čemu je entuzijastima iz ove škole pomogla Školska uprava Niš, koja je i podržala projekat. Trenutno obuhvata sve srednje škole koje pripadaju Školskoj upravi Niš, a u planu je da se u narednih nekoliko meseci proširi i na sve srednje škole u Srbiji.

Idejni tvorci portala su nastavnik informatike Filip Klain i direktor škole Miljan Bojanić, a u realizaciji projekta učestvuju i učenici OŠ „Desanka Maksimović“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com