Društvo

Učenici iz Svrljiga gosti u Narodnoj skupštini (FOTO, VIDEO)

Učenici Srednje škole iz Svrljiga „Dušan Trivunac Dragoš“ posetili su Dom Narodne Skupštine Republike Srbije i sa skupštinske galerije su bili u mogućnosti da prate deo Devete sednice Prvog redovnog zasedanja.

Narodni poslanik Milija Miletić je predstavio mlade talente iz Svrljiga koji su nedavno postigli veliki uspeh plasmanom na Nacionalno finale učeničkih kompanija.

Foto: Milija Miletić

Moji govori u skupštini uglavnom počinju da dolazim iz najlepše opštine na jugoistoku Srbije. Ono što moju opštinu čini lepom su pametna deca, koja danas prisustvuju sednici, i dobri ljudi – poručio je Miletić učenicima i profesorima Srednje škole koji su sednicu pratili sa skupštinske Galerije.

Učeničke kompanije iz Svrljiga „BioFilter“ i „LifeAid“ na najbolji mogući način predstavljaju opštinu Svrljig.

Kompanija „BioFilter“ je osmislila biorazgradivi filter za cigarete napravljen od nebeljene celuloze koji u sebi sadrži seme biljaka, a kompanija „LifeAid“ uređaj koji se povezuje na senzor vazdušnog jastuka u volanu vozača i koji automatski prepoznaje komandu dobijenu od senzora i automatski obaveštava najbližu policijsku stanicu I hitnu pomoć da se dogodila saobraćajna nezgoda.

Miletić se, takođe, zahvalio Vladi Republike Srbije, predsedniku Srbije i predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije na zalaganju da se ravnomerno razvija svaki deo države Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com