Društvo

Učenici iz Niša takmičili se u pružanju prve pomoći

Crveni krst Niš organizovao je gradsko takmičenju u pružanju prve pomoći, a ekipe su se takmičile na sedam poligona, od kojih su četiri radna, dok su tri bila zabavna, koji su se takođe bodovali.

U kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa OŠ “Kralj Petar I”, ekipa OŠ “Učitelj Tasa” je zauzela drugo, a ekipa OŠ “Dušan Radović” treće mesto.
U kategoriji omladine najviše bodova osvojila je ekipa Gimnazije “9. maj”, dok je ekipa Škole mode i lepote bila druga, a еkipa Prehrambeno-hemijskе škole se plasirala na treće mesto.
Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović podsetila je da se kroz program Crvenog krsta Niš hiljade mladih upozna sa osnovama prve pomoći. U nekim školama, poput Pravno-poslovne, obuku su prošli učenici svih razreda, rekla je Stojanović.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović je otvarajući takmičenje u pružanju prve pomoći rekla da je to znanje veoma važno, da mladi mogu da pruže prvu pomoć ako nekome ne daj bože bude trebalo.

„Ono što jeste značajno je podrška Vatrogasno-spasilačke brigade Niša i naše Policijske uprave. Želimo kao grad da ova deca dobiju što više znanja u pružanju prve pomoći, ali i da osvoje nagrade i promovišu naš grad na Međuregionalnom takmičenju”, rekla je Davidović.

Takmičenju su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Niš, koji su prikazali policijsko vozilo i organizovali zabavne poligone. Na svakom punktu izazvali su veliko interesovanje građana, naročito najmlađih. Vatrogasno vozilo i svoju opremu predstavili su pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Niš, koji su u razgovoru sa građanima odgovarali na sva pitanja o svom radu, prevenciji i spasavanju u slučaju požara i drugih vanrednih situacija.

Takmičenje je održano na platou ispred Dečijeg kulturnog centra u Čairu, a prvoplasirane ekipe odlaze na Međuregionalno takmičenje koje će se održati 11. juna u Požarevcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com