Društvo

UČENICI IZ BEOGRADA U POSETI UČENICIMA ETŠ „MIJA STANIMIROVIĆ“ : Sadnice prijateljstva za očuvanja životne sredine

Organizacija „Nađi Raula“, VOS „Kreativno pero“ i ETŠ „Mija Stanimirović“ u saradnji sa JKP “Mediana” i radnim grupama za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša, koje su otvorene na inicijativu Gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, organizuju razmenu učenika ove škole iz Beograda i Niša.

„Cilj razmene je da se učenici međusobno upoznaju, druže, ali i da govore o zaštiti životne sredine. Oni će u to ime uz podršku JKP “Mediana” saditi i sadnice prijateljstva, odnosno sadnice određene vrste drveta. Na taj način će njihovo prijateljstvo i druženje će opstati  i kroz vreme koje dolazi“, kažu organizatori.

Učenici Gimnazije „Krativno pero“, njih 48, dolazi u petak, 5. aprila u Niš. Oni će se tom prilikom upoznati sa svojim drugarima iz ETŠ „Mija Stanimirović“, dok će njihovi profesori moći da međusobno razmene iskustva. Ceo događaj je pokrenut na inicijativu Đorđa Ogrizovića, studenta Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu i osnivačica Gimnazije „Kreativno pero“ iz Beograda, a sve sa željom da se promoviše zaštita životne sredine, ali i održivi razvoj.

„Važno je da znamo da smo planetu nasledili i da je sotavljamo našim potomcima. Mi ćemo zasaditi simboličan broj sadnica u dvorištu škole iz Niša i Beograda, ali je to dovoljno da se mladi ljudi uče značaju održivog razvoja i ekologije u globalu”, kaže Đorđe Ogrizović.

Prvi deo projekta su bila predavanja koje je mladi Ogrizović održao u školama „Mija Stanimirović“ i „Kreativno pero“, a ovo je sada već drugi deo projekta, kada se učenici i realno upoznaju, kažu u Kancelariji za mlade koja je oformljena na inicijativu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Gradonačelnik je želeo da okupi mlade i talentovane ljude, ljude koji mogu da pomognu svom gradu i tako su nastale radne grupe vezane za skoro svaku sferu života.

Sadnji sadnica prijateljstva u petak u Nišu, prethodi prijem i podela ekoloških zahvalnica učesnicima razmene. Akciji će prisustvovati  direktori škola učesnica razmene, predstavnici JKP „Mediana“ i predstavnici Grada. Učenici iz Beograda će imati priliku i da se upoznaju sa istorijom Grada na Nišavi, a najbolji domaćini će im upravo biti učenici ove niške škole.

Uzvratna poseta učenika iz Niša i sađenje sadnica prijateljstva u Beogradu, zakazana je za 22. april.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com