Društvo

Učenici i studenti kao turisti obeležiće Svetski Dan vodiča u Nišu

Udruženje turističkih vodiča grada Niša svake godine tradicionalno obeležava Svetski dan vodiča, 21. februara, a ovogodišnja tema povezuje promociju i podsticanje zelenog turizma.

“Verujemo da su turistički vodiči u jedinstvenoj poziciji da deluju kao zeleni čuvari na svojim destinacijama i gradovima, stvarajući svest o prirodnom – geografskom i antropogenom okruženju, kroz svoje aktivnosti kod turista – putnika”, rečeno je iz ovog udruženja.

Ovom prilikom, UTVS Niš organizuje besplatno razgledanje grada u nedelju, 25. februara. Kombinacija autobuskih i pešačkih tura bi počela sa dogovorenih lokacija u gradu i obuhvatala bi posetu: Arheološkom parku Medijana, Ćele Kuli, Tvrđavi i Koncentracionom Logoru 12. februar.

Ove godine su nam „turisti“ deca i studenti niških srednjih škola: Ugostiteljsko – turističke škole, Gimnazije 9. maj, Gimnazije Stevan Sremac, O.Š. Radoje Domanović, Univerziteta Niš (Prirodno – matematičkog fakulteta i Filozofskog fakulteta) i Singidunum, kao i đaci Bogoslovije Sv. Ćirila i Metodija iz Niša.

Veliku zahvalnost dugujemo našim dugogodišnjim saradnicima na ovaj dan – niškim turističkim agencijama: „Nitravel“, „Euroturs“ i „Win travel“, kao i Narodnom muzeju Niš i Turističkoj organizaciji grada Niša. Uz njihovu nesebičnu pomoć, naše usluge će biti besplatne za sve goste, piše u saopštenju Udruženja turističkih vodiča Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com