Kultura

Učenici i profesori Muzičke škole u Nišu obradovali prolaznike u Obrenovićevoj ulici

Učenici i profesori Muzičke škole u Nišu izašli su iz okvira učionice i kao u svim u svetskim metropolama, dali su svoj doprinos Danu muzike koji se obeležavao širom sveta. U glavnoj pešačkoj ulici, održan je jednočasovni program gde su prolaznici, slučajni ili ne, mogli da čuju dela iz klasične svetske literature ali i popularne teme iz filmova.

U Obrenovićevoj ulici, ispred Francuskog instituta u Nišu koji proslavlja 20 godina rada, održan je jednočasovni program gde su prolaznici, slučajni ili ne, mogli da čuju dela iz klasične svetske literature ali i popularne teme iz filmova.

Na početku koncerta predstavili su se kamerni ansambli i solisti: Anđela Stojanović na violini uz klavirsku pratnju profesora Dragoljuba Jovanovića, Marica Stanković na violini i Vuk Petrović na klaviru, potom je solistički na klaviru nastupio Gavrilo Marković, a na kraju su se predstavile Melanija Rakić na oboi uz klavirsku saradnju Isidore Mitrović.

Foto: Muzička škola

Centralni deo nastupa svakako je pripao simfonijskom orkestru srednje Muzičke škole iz Niša čiji je dirigent prof. Mila Pužić. Glavnom ulicom mogle su se čuti poznate kompozicije klasične svetske literature kao i popularne teme muzike iz filmova.

Ono što je takođe privuklo pažnju je da su dve maturantkinje, Anja Despotović i Una Marković, imale priliku da se oprobaju u ulozi dirigenta. Ceo događaj Nišlije su pozdravile gromoglasnim aplauzom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Divan gest
    Trebalo bi svi da se ugledaju na muzicku skolu i urade slicne stvari
    Svaka Vama cast deco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com