Društvo

Učenici i nastavnici OŠ „UČITELJ TASA“ u Nišu realizovali forum predstavu: Bogatstvo različitosti

U OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu realizovana je forum predstava kao deo akcije Bogatstvo različitosti sa ciljem da doprinese aktivnom prihvatanju i međusobnom razumevanju učenika različitog socijalnog, etničkog i verskog porekla. Akcija podrazumeva višemesečni rad na predstavi u formi scenskog igrokaza.

„Rad na pripremi predstave obuhvatio je radionice za razvijanje scenarija – učenici su predlagali aktuelne problemske situacije za predstavu. Pri odabiru problemskih situacija, posebna pažnja je biti posvećena situacijama koje se tiču dece iz manjinskih grupa, sa poteškoćama u razvoju i povratnike iz inostranstva. Deca su zajedno sa svojim nastavnicima uložila veliki trud u pripremu predstave ali su uz međusobnu podršku, druženje i saradnju uživali u stvaralačkom procesu“, kaže Radmila Krstić, direktorka OŠ „Učitelj Tasa“.

Akciju u OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu realizovana je u okviru projekta “Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji”.  Projekat sprovodi CARE International Balkans, UG „NEXUS-Vranje“ i ENECA a finansira Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) I LDS.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. U cemu se razlikuju? Po tome sto je neko pristojno obucen ,a neko sa iscepanim farmerkama i golim stomakom. Strasno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com