Obrazovanje

Učenice “Sremca” osvojile tri prva mesta na državnom takmičenju iz istorije

Tri učenice iz Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, Natalija Milošević, učenica prve godine filološkog odeljenja, Saška Dejanović istorijsko-geografsko odeljenje i Kristina Stanković, učenica drugog razreda sa bilingvalnog odeljenja za nemački jezik, osvojile su prva mesta na državnom takmičenju iz istorije. Učenici ove gimnazije su i do sada osvajali nagrade na ovom takmičenju, ali ovakav rezultat do sada nije zabeležen. Za takmičenje su ih pripremali profesori Aleksandar Pavlović i Sanja Petrović.

Od takmičara ove gimnazije se nagrade uvek očekuju, ali sada su prevaziđena sva očekivanja, a profesor Aleksandar Pavlović kaže da je uvek tako kada se radi nešto što se voli.

“Nagrade naših učenika su najbolja promocija za našu školu jer je to dokaz da su motivisani za rad, da su željni uspeha ali je najvažnije da rade ono što vole. Takmičenje iz istorije je teško na svoj način jer se koristi obimna literature i potrebna je stvarno jaka volja kod đaka da memorišu sve te podatke id a ih kasnije interpretiraju”, kaže profesor Aleksandar Pavlović.

Foto: privatna arhiva

Dodaje da su ovako dobri razultati od posebnog značaja kada se ima u vidu i to da su se učenici za takmičenja pripremali u specifičnim uslovima.

“Nekada je to bilo u školi nekada onlajn, ali su one pokazale da ne postoje prepreke kada se nešto radi sa voljom i kada za to postoji ljubav”, dodaje profesor Aleksandar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com