Moja pričaObrazovanje

Učenica Osnovne škole “Sveti Sava” u finalu svetskog takmičenja iz engleskog jezika

Eva Janjić, učenica sedmog razreda Osnove škole “Sveti Sava” plasirala se u finale najvećeg jezičkog takmičenja na svetu “Hippo Olympiad 2023” koje će se, jedanaestu godinu zaredom tradicionalno održati u Rimu od 27. do 30. septembra.

Ovogodišnje takmičenje je obuhvatilo učenike više od 50 zemalja sa svih kontinenata.

Foto: Privatna arhiva

Iako se Eva, čitavih mesec dana intenzivno spremala sa nastavnicom engleskog jezika, Draganom Krstić, gotovo svakodnevno, kaže da nije očekivala pobedu.

“Veliki doprinos mom uspehu dala je nastavnica Dragana Krstić bez koje sve ovo ne bi bilo moguće”, ističe ona.

Ovo je drugi put da učestvuje na Hippo takmičenju, ali prvi put, nažalost nije obezbedila plasman u finalu.

Eva i nastavnica engleskog, Dragana Krstić; Foto: Privatna arhiva

“Engleski učim od treće godine života, ali nisam očekivala pobedu. Nadala sam se potajno, ali stvarno nisam očekivala ovoliki uspeh. U finalu ću dati sve od sebe i nadam se dobrim rezultatima, pre svega druženju sa decom iz celog sveta”, kazala je Eva za Niške Vesti.

Dodaje da je lonkurencija bila veoma jaka, a njene dve vršnjakinje iz Novog Sada i Beograda su se takođe plasirale direktno u svetsko finale, a troje učenika na evropsko.

Takmičenje se sastoji od dela sa gramatikom, dela sa čitanjem teksta i odgovaranjem na pitanja iz istog, u preliminarnoj rundi. U polufinalu pored navedenog podrazumeva se i pisanje eseja.

Eva kaže da je to bilo znatno teže u odnosu na prethodnu rundu.

Svi učesnici finala dobijaju međunarodno priznanje  za svoj nivo.

Hippo Association je osnovana 2012. godine i danas je referentno jezičko takmičenje u preko 60 država sveta. Hippo je najveće takmičenje na svetu i povezuje decu, škole i obrazovne institucije.

U Italiju će otputovati sa nastavnicom Draganom, mi im ovo prilikom čestitamo i želimo puno sreće i uspeha u daljem takmičenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. Честитам, драга Ема. Желим ти много успеха на светском такмичењу. Као што песник Ршумовић каже “домовина се брани лепотом и знањем”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com