Hronika

Ubica ,,Kung fu,, po drugi put osuđen na 30 godina zatvora

Igor Usainović (35), zvani “Kung fu” iz sela Rečica kod Žitorađe, po drugi put osuđen je na 30 godina zatvora u Višem sudu u Nišu, zbog toga što je 13. decembra 2015. godine iz koristoljublja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Prema navodima presude utvrđeno je na osnovu materijalnih dokaza da je Usenović u stanu u Ulici Dmitrija Tucovića, zvesrki ubio staricu Ružicu Talević i opljačkao je.

„Na osnovu otisaka nađenih na licu mesta i DNK tragova ispod noktiju žrtve te iskaza svedoka-komšija koji su optuženog videli u zgradi sud je odlučio da ne poveruje u odbranu Useinovića koji je tvrdio da ga je starica ogrebla ranije u parku i izrekao mu je ponovo kaznu od 30 godina zatvora“, rekao je sudija Aleksandar Teodosić, obrazlažući presudu.

Zgrada u kojoj je ubijena Ruzica Talevic, foto: arhiva Novosti / Jelena Ćosin

Useinoviću je već jednom izrečena ista presuda pa je na osnovu žalbe odbrane predmet ponovo vraćen na suđenje. Nezadovoljan presudom, Usainović je pao optužio predstavnike tužilaštva i sudsko veće da su mu “oduzeli ceo život”, zapretivši da će iz zatvora ponovo da obori presudu.

„Oboriću vam ponovo presudu. Ja nisam počinio to ubistvo. Vi mi oduzimate život. Niste saslušali moje svedoke i veštaka. Mnogo su mi dao čoveče, čak 30 godina, a gospođa tužilac se sve vreme smejala, sve ste učinili po dogovoru. Da sam imao pare da ti platim ne bi me osudio. Ja do sada nikad nisam počinio ubistvo“, napao je verbalno Useinović sudiju.

Tokom istrage i na sudu dokazano je da je Useinović najpre vrebao staricu u parku kada je primila penziju i kupovala slatkiše deci, a potom se u zgradi raspitivao gde stanuje da bi naveče na prevaru ušao u stan, napao je s vrata, davio čaršafom i smrskao joj glavu pedalom od gitare, a potom pobegao. Da bi prikrio zločin Useinović je odmah požurio u policiju gde je bio obavezan da se javlja zbog ranije počinjenih krivičnih dela i obezbedio alibi. Policija je međutim prozrela njegove namere i iste noći ga uhapsila u Aleksincu prilikom bekstva.

Useinović je naime više puta kažnjavan zbog raznih krivičnih dela u zatvoru proveo oko 13 godina.

Na novu presudu Useinović ima pravo žalbe što je odmah od branioca i zahtevao da učini u njegovo ime.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com