Hronika

Ubica iz Niša osuđen na 40 godina robije, zaklao cimera u Padinskoj skeli

Osuđenik Ramiz Šarić (34) ubijen je u KPZ “Padinska skela”, nakon što mu je višestruke ubode žiletom u predelu vrata naneo drugi zatvorenik, Marko Jovanović (27). 

Marko Jovanović osuđen je 2013. godine u Nišu na 40 godina zatvora za dvostruko ubistvo u niškom naselju Duvanište koje je počinio u oktobru 2010. godine.

Marko je tada smrtonosne povrede, takođe  naneo nožem bivšoj devojci Danijeli Jovanović (27) i Aleksandru Kitanoviću (23) i tada mu je izrečena maksimalna kazna predviđena zakonom.

 Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, koja je potvrdila da je do ubistva došlo, izdala je i saopštenje povod ovog incidenta.

Osuđenik M.J. oduzeo je život osuđeniku R.Š. sa kojim je protekla dva meseca delio sobu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu. Incident se dogodio tokom noći, u sredu, 21. decembra 2016. godine, žiletom iz „Bik“ brijača.

Šariću je bio prerezan vrat od uveta do uveta. Zidovi su bili isprskani krvlju žrtve, a  Jovanović  je sedeo na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera , rekao je ranije medijima izvor is istrage, a prenose naslovi.net.

Motiv sukoba nije poznat, ali  zatvorenici tvrde da je Šarić poslednjih dana fizički i psihički mučio Jovanovića i navodno, tražio da ga Jovanović seksualno zadovoljava, što nije želeo.

M.J. se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu po pravosnažnoj presudi od 40 godina za krivično delo teško ubistvo. R.Š., višestruki povratnik, je u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu izdržavao kaznu od blizu 5 godina zbog više krivičnih dela teške krađe.

Na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Beogradu nalazio se zbog neprilagođenog ponašanja koje je pokazivao u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici gde je bio primarno upućen , navodi se u saopštenju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com