IZBORI 2022

Ubedljiva pobeda SNS-a u Doljevcu, osvojili 30 od 37 mandata

U Doljevcu, jedinoj opštini na području Nišavskog okruga u kojoj su juče organizovani lokalni izbori, ubedljivu pobedu odnela je Srpska napredna stranka,  rekao je predsednik te opštine Gorana Ljubića.

Prema njegovim rečima, naprednjacima je pripalo 79,56 odsto glasova tako da će u lokalnom parlamentu imati 30 od 37 odborničkih mesta.

“Po tri odbornika imaće Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, a jednog odbornika Srpska radikalna stranka”, rekao je Ljubić.

Na glasačkom listiću za izbor odbornika Skupštine opštine Doljevac nalazile su se samo pomenute četiri stranke. Ljubić je rekao da je izlaznost na području opštine Doljevac bila 77 odsto kako za lokalne, tako i za predsedničke i parlamentarne izbore. Srpska napredna stranka, dodao je Ljubić, dobila je najveći broj glasova i na parlamentarnim izborima, za nju je glasalo 77,05 odsto birača, dok je 87,4 odsto gradjana koji su izašli na birališta glasalo da Aleksandar Vučić bude i u narednom mandatu predsednik Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com