PolitikaRegion

Ubedljiva pobeda naprednjaka na lokalnim izborima u Doljevcu

Lista “Aleksandar Vučić-Zato što volimo Doljevac“ odnela je ubedljivu pobedu na vanrednim lokalnim izborima u Doljevcu, koji su održani u nedelju 16. decembra.

Od 14.714 upisanih u birački spisak na birališta je izašlo 10.968 građana, odnosno 74,54%. Prema podacima Opštinske izborne komisije, od 10.738 važećih listića, lista „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Doljevac“ odnela je 85,20%, lista Jedinstvene Srbije 6,35% i Socijalistička partija Srbije 5,63% glasova. Cenzus nisu prešle Srpska radikalna stranka sa 1,29% glasova, Partija ujedinjenih penzionera Srbije sa 1,14% i Savez za demokratski Doljevac sa 0,38% glasova. Konačni rezultati biće poznati danas posle 10 časova.

Lider doljevačkih naprednjaka Goran Ljubić Međarac se zahvalio biračima i rekao da je ovakav rezultat očekivan.

Ja sam i pre održavanja izbora rekao da očekujem oko 80 odsto glasača. Žao mi je onih koji nisu prešli cenzus, ali sami su hteli izbore. Malo je reći da sam srećan, pre svega zbog toga, što su izbori prošli bez ikakvih incidenata i nepravilnosti. Zbog rezultata sam pomalo i uplašen. Poslednji put sam imao 71,8% sad sam dobio 8% više što je, za mene, mnogo veći zadatak i veća odgovornost. Građani su svoje rekli na biralištu, sad je na meni da opravdam svoj peti mandat“, rekao je Ljubić.

Prema trenutnim rezultatima, nesporno je da će naprednjacima pripasti 33 od ukupno 37 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu, dok Jedinstvena Srbija i socijalisti mogu da očekuju po dva odbornička mesta. Bez mandata ostali su svi koji nisu prešli cenzus.

U izbornom danu koji je trajao od 7 do 20 časova, ni na jednom od 37 biračkih mesta u Doljevcu nije evidentiran nijedan incident niti bilo kakva nepravilnost.

Pored Doljevca, lokalni izbori su održani u Kladovu, Lučanima i opštini Kula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com