Društvo

U vrtiću “Panda” jedna vaspitačica na prijemu oko STOTINU dece, drugoj pozlilo!

Otac trogodišnjih blizanaca, Aleksandar Đekić, za Niške Vesti kaže da je jutros zatekao haos u vrtiću “Panda”, jer su sva deca bila u jednoj grupi ,a o njima je trebalo da brine samo jedna vaspitačica. Ljiljana Stamenković, pomoćnica direktora Predškolske ustanove “Pčelica” tvrdi da je u pitanju bilo 96- oro dece i da se vaspitačice “nisu snašle” na prijemu dece,  jer je jednoj od njih iznenada pozlilo. Ona uverava roditelje da će i tokom leta ovaj vrtić imati dovoljan broj vaspitača iako su počeli godišnji odmori.

Deca su plakala i bukvalno jedno drugom sedela na glavi”, opisao je jutrošnju sliku u vrtiću “Panda”, Aleksandar Đekić, jedan od gnevnih roditelja koji se javio redakciji Niških Vesti.

On tvrdi da je dobar deo roditelja decu vratio kući, jer su ocenili da ih nije bezbedno ostaviti na staranje samo jednoj vaspitačici.

Njegovoj zabrinutosti doprinelo je i objašnjenje da će tako biti i sledeća dva meseca, jer su počeli godišnji odmori, a nekim vaspitačima je istekao ugovor o radu koji nije produžen.

“U ovom vrtiću postoji deset grupa po dvadesetoro dece, a danas su sva deca bila samo u jednoj grupi”, tvrdi Đekić, koji je redakciji rekao da ovaj vrtić pohađa oko dve stotine mališana.

Ljiljana Stamenković, pomoćnica direktora PU “Pčelica” potvrdila je da je jutros na prijemu dece bilo gužve u ovom vrtiću i , kako je istakla, “nesnalaženja vaspitača”, ali da je problem rešen.

“Jednoj vaspitačici je pozlilo i umesto da ih u prepodnevnoj smeni bude četiri, bilo je tri, a u pitanju je 96-ro dece, ne 200”, rekla je Niškim Vestima.

Stamenković tvrdi da su deca i danas bila podeljena u dve grupe i da “Pčelica” uvek reaguje u slučaju da se poveća broj dece, budući da je sezona godišnjih odmora u jeku i da je izvestan broj vaspitača odsutan.

“Molim roditelje za razumevanje, i ovog puta kažem da mi veoma brzo reagujemo čim uočimo problem. Uzimaju se zamene iz drugih vrtića i o deci uvek ima ko da brine” , kazala je pomoćnik direktora PU “Pčelica”.

Ona je dodala da postoji i jedan broj nezadovoljnih vaspitača kojima nije produžen ugovor o radu i njima ide u prilog širenje glasina da je u “Pčelicinim” vrtićima tokom leta “haos”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com