Zdravlje

U Vojnoj bolnici u Nišu nema liste čekanja

U Vojnoj bolnici u Nišu nema liste čekanja za preglede i operacije vojnih osiguranika, kaže pukovnik doktor upravnik ove ustanove, Veljko Milić. Dodaje da Vojna bolnica radi punim kapacitetom i da se nada da će ugovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje uskoro biti potpisan kako bi njihovi lekari mogli da leče i civilno stanovništvo.

Kazao je i da očekuje početak renoviranja Vojne bolnice što bi značajno uticalo i na kvalitet lečenja pacijenata.

 “Ugovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, nažalost, još uvek nemamo. Krajem godine smo uložili napore i nadamo se da će oni uroditi plodom i da ćemo dobiti ugovor sa RFZO i da će i svi osiguranici iz civilnog sektora moći da se leče u Vojnoj bolnici. Trenutno zbrinjavamo sve vojne osiguranike kao i civilne osiguranike koji za sada, nažalost, iz svojih sredstava moraju da plate preglede i dijagnostičke procedure. Ukoliko postignemo dogovor i sklopi se ugovor sa RFZO, sve pacijente koji budu upućeni kod nas zbrinućemo u toku jednog dana i da ne bude čekanja”, kaže pukovnik doktor Veljko Milić.

Dodaje da se očekuje i renoviranje Vojne bolnice, a sam projekat je vredan 7 miliona evra.

“Očekujemo da se realizuje projekat renoviranja Vojne bolnice.Sredstva su za to izdvojena i u kontaktu smo sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije tako da verujemo da će radovi biti započeti vrlo brzo. Biće to jedna od najznačajnijih investicija u istoriji Vojne bolnice”, istako je pukovnik doktor Veljko Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com