Društvo

U većem delu Srbije vazduh označen kao loš, na teritoriji Gradske opštine Pantelej – prihvatljiv!

U većem delu Srbije jutros je vazduh označen kao loš, dok je u Prokuplju okarekterisan kao dobar objavili su nacionalni mediji.

Na sajtu xeco.info postoji grafički i tabelarni prikaz zagađenosti vazduha po opštinama u Srbiji.

Ono što od podataka može da se pronađe jeste da je vazduh u GO Crveni krst okarakterisan kao veoma loš, zatim GO Palilula ima vazduh koji loš, GO Medijana takođe loš, GO Niška Banja loš ali zato GO Pantelej ima vazduh koji je označen kao prihvatljiv.

Institut za javno zdravlje Niš na svom sajtu redovno objavljuje izveštaj sa mernih stanica za protekli mesec. Ako vas zanima kako je vazduh u Nišu “izgledao” u oktobru možete da proverite OVDE.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xeco Ekstremna Ekologija (@xeco.info)

Bajina Bašta je jutros jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, a prate je Zaječar, Vladičin Han, Vranje, Surdulica, Raška, Požega, Pirot, Novi Pazar, Leskovac, Dimitrovgrad, Brus i Bosilegrad. Veoma loš kvalitet vazduha označen je u Aranđelovcu, Beloj Palanci, Bogatiću, Jagodini, Knjaževcu, Kosjeriću, Kruševcu, Nišu (opština Crveni krst), Petrovcu na Mlavi, Trsteniku, Užicu, Valjevu, Velikom Gradištu i Čačku, javlja Beta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com