DruštvoZdravlje

U Urgentnom centru spomen-ploča dr Miodragu Laziću

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu profesor dr Zoran Perišić podržao je inicijativu građana i Zorana Bajića da Urgentni centar dobije ime po čuvenom srpskom ratnom hirurgu, a na dan njegove smrti, 14. aprila, biće postavljena i spomen-ploča dr Miodragu Laziću.

 

“Znao sam za inicijativu da Urgentni centar ponese ime hirurga doktora Lazića i mislim da je to potpuno opravdano. Postoje formalin razlozi zašto univerzitetski klinički centri ne mogu nositi ime po nekom koliko god da je taj zaslužan za njegov rad. Očekujem da ćemo na dan godišnjice smrti dr Miodraga Lazića, 14. aprila, otkriti spomen-ploču u Urgentnom centru”, kazao je profesor dr Zoran Perišić.

Dr Miodrag Lazić, preminuo je prošle godine od posledica koronavirusa u 64. godini života. Bio je direktor Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu. Dr Lazić bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Кrajini od 1991. i 1992. godine i Republici Srpskoj od1992. do 1996. godine. Vreme koje je proveo na ratištu opisao je u autobigrafskom delu “Dnevnik ratnog hirurga”.

Patrijarh srpski Pavle odlikovao ga je ordenom Svetog Save. Vladika niški Arsenije doktora Lazića je posthumno odlikovao najznačajnijim odlikovanjem Eparhije niške, ordenom Svetog Romana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com