Hronika

U UKC Niš primljena tri povređena migranta, jedan preminuo

Maloletni migrant iz Avganistana koji je preminuo u Univerzitetskom Kliničkom centru u Nišu treća je žrtva saobraćajne nesreće u Pirotu koja se juče ujutru dogodila na izlazu iz Pirota ka Temskoj kada se prevrnuo kombi kojim su migranti krijumčareni.

Maloletnik je juče oko devet časova primljen u UKC Niš, u veoma teškom stanju, sa abdominalnim krvarenjem i prelomima ruke i karlice.

Preminuo je oko 16.00 sati uprkos svima naporima lekara.

“Na Klinici za neurohirugiju na lečenju su trenutno još dva migranta. Jedan ima povredu vratnog dela kičme i nakon imobilizacije kragnom biće otpušten sa bolničkog lečenja. Drugi migrant ima polomljen torokalni pršljen i biće operisan”, rekli su u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Prilikom prevrtanja kombija na licu mesta poginule su dve osobe, a 19 lakše povredjenih migranata smešteno je u bolnicu u Pirotu.

Protiv uhapšenog D.M.(39) iz Beograda, organizatora šverca dvadesetak uglavnom maloletnih Avganistanaca, podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju i nedozvoljen prelazak državne granice i krijumarenja ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com