Hronika

U toku vanrednog stanja policijski čas prekršilo 335 osoba

Za vreme trajanja vanrednog stanja Prekršajnom sudu, u sedištu u Nišu i odeljenjima suda u Ražnju i Aleksincu privedeno je ukupno 335 lica, zbog kršenja mere zabrane kretanja za vreme policijskog časa. Izrečene su kazne u ukupnom iznosu od oko 15 miliona dinara, s tim što presude nisu pravosnažne, jer okrivljeni imaju pravo žalbe na takve odluke, kazao je predsednik suda Mišel Marković.

 

 

„Tim licima izrečene su 312 novčane kazne, a najčešće u minimalnom propisanom iznosu od 50.000 dinara, zatim 14 opomena, doneta je jedna oslobađajuća presuda. Sedam maloletnika zaradilo je vaspitnu meru ukor, s tim što je jedan maloletnih u Ražnju, zbog više težih prekršaja kažnjen zatvorom“, ističe Marković.

Najveći broj prekršalaca bio je u Nišu – 229, zatim u Aleksincu – 55, Ražnju, Svrljigu, Doljevscu, Merošini i Žitorađi po 10.

„Pored ovih prekršaja za vreme vanrednog stanja sud je izrekao i 8 zatvorskih kazni zbog nasilja u porodici od 15 do 30 dana, a kažnjeni su odmah upućeni na izdržavanje zatvorske kazne“, kazao je predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Za saobraćajne prekršaje kažnjeno je 16 lica.

„Treba istaći izuzetno dobru saradnju sa Policijskom upravom u Nišu, načelnikom i njegovim saradnicima, kao i sa GO Medijana, koja je pomogla da se realizuje projekat ovog suda – suđenje na daljinu, preko Skajp aplikacije“, dodao je Marković.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close