Društvo

U toku vanredna kontrola bašti kafića u Parku Sveti Sava

Vlasnici ugostiteljskih objekata koji su bez dozvola postavili zimske bašte na površinima javne namene u Parku Sveti Sava, biće u najskorijem roku uklonjeni, rekao je načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, Ljubiša Janić.

Prema njegovim rečima, u toku je vanredna kontrola nadležne inspekcije, koja se sprovodi zbog anonimnih prijava samih ugostitelja na prostoru parka na Bulevaru Nemanjića.

Vanrednom kontrolom će se, ističe Janić, utvrditi da li je bilo nelegalnih postavljanja ili gradnje zimskih bašti i koji ugostiteljski objekti Gradu odnosno opštini Medijana nisu platili dažbine zakupa.

kafici

Letnje i zimske bašte su montažni objekti namenjeni ugostiteljskoj delatnosti koji se postavljaju u skladu sa zakonom, gradskim odlukama i urbanističkim planovima i ne smeju ugroziti površine javne namene, kažu u nadležnoj inspekciji.

Pored redovnih, povremeno se sprovode i vanredne kontrole ugostiteljskih objekata i jedna takva je trenutno u toku u parku na Bulevaru Nemanjića, kaže načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, Ljubiša Janić.

„U toku je vanredna kontrola zatvorenih montažnih ugostiteljskih objekata u Parku Sveti Sava, jer smo dobili anonimne prijave da su pojedini vlasnici postavili zimske bašte na površini javne namene na kojima je, inače, nemoguće postavljati montažne objekte. Da bismo proverili navode anonimnih prijava od strane samih ugostitelja u Parku Sveti Sava, građevinska inspekcija vrši kontrolu, ne samo prijavljenih objekata, već svih ugostiteljskih objekata koji se nalaze u parku na Bulevaru Nemanjića“, kaže načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, Ljubiša Janić.

Ujedno se utvrđuje i broj ugostiteljskih objekata koji nisu platili dažbine zakupa Gradskoj opštini Medijana, tako da će inspekcijska kontrola trajati još naredna dva dana, dodaje Janić.

„Objekti koji su postavljeni ili izgrađeni na površinama javne namene ne mogu biti legalizovani i ozakonjeni i kao takvi moraju biti uklonjeni. O rezultatima vanredne kontrole vlasnici ugostiteljskih objekata i javnost će biti obavešteni čim kontrole budu završene“, ističe Janić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com