Društvo

U toku su pripreme za letnju sezonu na otvorenom bazenu Čair

Niški otvoreni bazen Čair  bi trebalo da bude otvoren 1. juna, a ukoliko vremenski uslovi dozvole bazen će biti otvoren već sredinom maja, kaže Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair. On dodaje da su radovi na bazenu pre otvaranja u toku, saniraju se kvarovi, a proveravaju se i pločice u bazenu i pored bazena. Radi se i u akva parku gde se proveravaju sistemi za punjenje bazana vodom.

“Letnja sezona na otvorenom bazenu uobičajeno kreće 1.juna”, kaže Dragan Perić. “Kako se vremenske prilike menjaju i već u maju imamo visoke temperature koje dostižu i 25 stepeni pa i više postoji mogućnost da otvireni bazen otvorimo za kupače i ranije, pre 1.juna.  Obzirom na činjenicu da Sportski centar “Čair” jedini u Srbiji greje  vodu, možemo da napravimo i neku vrstu predsezone, jer pouzdano znam da građani radije vole da budu na otvorenom bazenu”.

Perić najavljuje in neke novine za nastupajuću letnju sezonu.

“Planiramo da postavimo nekoliko displeja kako bi građani mogli svakog trenutka da vide kolika je temperature u vazduhu, kolika je temperature vode i kakav je kvalitet vode”, dodaje Perić. “Najvažnija je, svakako bezbednost kupača, pa smo ove godine raspisali konkurs za veći broj ljudi u obezbeđenju. Obavljen je rezgovor i sa rukovodstvom Hitne medicinske pomoći u Nišu i razmišljamo o tome da jedna kola hitne medicinske pomoći trajno budu na bazanu dok on radi i dok na njemu ima građana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com