Virus KoronaZdravlje

U toku sledeće nedelje nova zgrada Kliničkog centra otvara svoja vrata za pacijente

Čeka se odluka Ministarstva o izlasku nove zgrade KC Niš iz kovid sistema

Nova zgrada Kliničkog centra Niš trenutno je prazna, tamo nema više pacijenata zaraženih koronavirusom. Ona je prema rečima pomoćnika direktora KC dr Gorana Stanojevića, očišćena i spremna za pacijente koji su se tu lečili pre nego što je postala covid bolnica. Međutim, dodaje da bi se to i desilo potrebno je da ona izađe iz sistema kovid bolnica, a za to je potrebna odluka Ministarstva.

Stanojević nije želeo da licitira sa datumima, ali je rekao da očekuje da će se to desiti do kraja naredne nedelje.

“Mi očekujemo odluku Ministarstva u ponedeljak. Zgrada je očišćena i dezinfikovana, ali nakon odluke ona će biti još jednom dezinfikovana i pripremljena za novi početak. Takođe, u toku sledeće nedelje biće testirani i svi zdravstveni radnici koji treba da se vrate iz “kovid” sistema u “ne-kovid”, kao i pacijenti koji će biti primljeni. Ako uzmemo u obzir da će u ponedeljak biti odobrena transformacija dela Kliničkog centra, onda možemo da očekujemo da će ona u toku naredne nedelje biti vraćena u svoje pređašnje stanje za prijem svih onih pacijenata koji su čekali”, kazao je Stanojević Niškim Vesitma.

On ističe da je Klinički centar Niš spreman da se vrati u redovne tokove i dodao da zdravstveni radnici to jedva čekaju.

“Želja je naša da se vratimo u normalno stanje, pre svega zbog naših pacijenata koji čekaju na različite procedure, što dijagnostičke, što terapijske iz oblasti hirurgije i drugih neinvanzivnih disciplina. Čekamo i spremni smo da odmah to uradimo u skladu sa važećim propisima”, rekao je Stanojević.

Situacija je znatno bolja. Od pet zgrada Kliničkog centra u Nišu sa 907 postelja, nakon što iz kovid sistema izađe jedna, ostaće četiri. Njihovo povlačenje će zavisiti od epidemiološke situacije, ne samo u Nišu nego i u čiavom jugoistočnom delu Srbije, zaključio je Stanojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com