Društvo

U toku je prijava kandidata za program „Moja prva plata“ – Potrebno 900 lica!

Počelo je prijavljivanje kandidata za program „Moja prva plata“ Nacionalne službe za zapošljavanje i trajaće do 6. decembra.

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu moraju da objave konkretne radne pozicije (sa opisom poslova na srpskom jeziku) na kojima će se mladi obučavati za rad, po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji  bi trebalo da prati i pruža podršku. Program traje devet meseci bez zasnivanja radnog odnosa.

Pravo na program ‘’Moja prva plata’’ imaju nezaposleni sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva stečenog na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati ali mogu u program da se uključe i lica koja imaju radno iskustvo kraće od šest meseci. Kandidati mogu da konkurišu kod više poslodavaca.

Na području niške filijale NSZZ koji obuhvata čak šest opština poslodavci su prijavilu potrebu za zapošljavanjem 900 lica.

Pravo na učešće u konkursu imaju i oni kandidati koji nisu ranije bili korisnici progrma „Moja prva plata“. Zaključivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, biče organizovano najkasnije 29. decembra ove godine. Početak rada kandidata koji je izabran mora biti u periodu od 1. januara 2024. do 15. januara 2024. godine. Cilj programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška prirvedi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com