Društvo

U toku je obuka vojnika za specijalnosti logističkih službi. Obuka je organizovana i u Nišu

U jedinicama Centra za obuku logistike u garnizonima Кraljevo, Кruševac i Niš u toku je obučavanje vojnika generacije „mart 2023“ za logističke dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Tokom ovog dela vojnog roka, u trajanju od mesec i po dana, vojnici logističkih specijalnosti prolaze teorijsku i praktičnu obuku za izvršavanje širokog spektra zadataka iz domena tehničke, intendantske, sanitetske i saobraćajne službe, saopštila je Vojska Srbije.

Foto: www.vs.rs

“Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima, u terenskim uslovima i na borbenim i neborbenim sredstvima, kako bi se vojnicima pružili najbolji uslovi za usvajanje znanja o opsluživanju i osnovnom održavanju naoružanja i vojne opreme, te o poslovima opšte logistike, zdravstvenog zbrinjavanja i transporta”, dodaju.

Po završenoj specijalističkoj obuci vojnike očekuje provera obučenosti, a potom i premeštaj u jedinice Vojske Srbije, u kojima će se do kraja vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

Foto: www.vs.rs

U Centru za obuku logistike vojnici se obučavaju za više od 20 vojnoevidencionih specijalnosti službi logistike — od kuvara i pekara, preko vozača, bolničara, elektromehaničara za vozila točkaše i guseničare, do mehaničara za različite vrste borbenih sistema, naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Foto: www.vs.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zavrsio sam srednju i visoku medicinsku skolu , obavio pripravnicki staz i polozio drzavni ispit. Zanima me ukoliko neko zna , sta bi trebao da uradim da bi radio kao tehnicar/bolnicar u vojsci ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com