Društvo

U toku akcija generalnog sređivanja međublokovskog prostora

Na prostoru između ulica Stevana Sremca, Jovana Babunskog, Čarnojevićeve i Rudničke, danas je počela akcija međublokoskog uređenja, gde će narednih sedam dana biti uključen 51 radnik JKP “Mediane” sa 16 vozila, kako bi prostor oko stambenih zgrada na više lokacija bio uređeniji.

 

Foto: Niške Vesti

“Svake nedelje, od lokacije do lokacije ćemo ići kako bi nam Grad bio čistiji. “Mediana” ima više od hiljadu radnika, veliki broj njih radi u sektorima za čistoću i zelenilo. Imamo dovoljno kapaciteta da nama Grad bude lepši i uređeniji.  Pozivam naše sugrađane da budu solidarni i na taj način pomognu “Mediani”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ivan Mihajlović, v.d. direktor JKP “Mediana” istakao je da će se u narednih nedelju dana uređivati prostor od 11 hektara ukupne površine, a da je fokus na čišćenju javnih površina, sakupljanje opalog lišća i orezivanje suvih grana.

“Na ovom potezu imamo šest novih igrališta i ona će potpuno biti reparirana, kao i četiri kontejnerskih ostrva sa 13 podzemnih kontejnera. Posude će biti detaljno opane, očišćenje kao i čitav prostor okolo”, kazao je Mihajlović.

On je takođe apelovao na građane nakon uređenja kvarta nastave da vode računa o imovini Grada i ne uništavaju dečija igrališta, klupice i đubrijere, ali i da ne odlažu otpad pored kontejnera.

Mihajlović podseća da je JKP “Mediana” nedavno otvorila reciklažno dvorište gde građani mogu potpuno besplatno da odlažu odlažu belu tehniku, građevinski šut, staklo, plastiku, odeću svakog dana od 8 do 20 sati.

Reciklažno dvorište je sistemsko rešenje koje će eliminisati pojavu divljih deponija jer građani mogu ovde potpuno besplatno da odlože sav onaj otpad koji ne ide u komunalne posude, odnosno ono što odlažu nelegalno na divljim deponijama.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. al su se postrojili, kao priprema najvece akcije zaplene narkotika u Los Andjelesu. I onda punim gasom krecu kosilice, djubretari, pun gas, skripe gume…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com