Region

U SVRLJIGU obeležen BADNJI DAN: Badnje drvo u porti Crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene

Opštinsko rukovodstvo kao i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, zamenik Vlada Pejčić i predsednik SO Svrljig Milan Mihajlović obeležili su Badnji dan onako kako nalažu običaji u ovom kraju. Badnje drvo poneo je ovogodišnji kolačar Bobanom Mijajilovićem. 

Predsednik opštine Miroslav Marković poželeo je Svrljižanima sreću, zdravlje i napredak u svakom smislu te reči, te da praznik provedu u krugu porodice.

“Želim vam srećne Badnje jutro i Badnji dan, da današnji dan provedemo u miru i blagostanju, u krugu svoje porodice. Da nam ova godina bude uspešna, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu”, poručio je predsednik opštine Miroslav Marković.

Foto: Marko Miladinović

Kolač za narednu godinu, od kolačara Bobana Mijajilovića, preuzeo je prvi čovek opštine Miroslav Marković.

Čestitku za Badnji dan uputio je i predsednik Skupštine opštine Svrljig Milan Mihajlović koji je poželeo svojim građanima da u miru i sreći provedu Badnje jutro i Badnji dan.

Posle presecanja kolača, molitve i sečenja badnjeg drveta, okupljeni su se uputili u Crkvu Svetog cara Konstantina i carice Jelene da polože badnjak, kao i ispred zgrade Opštine Svrljig.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com