Društvo

U susret Uskrsu! Pokloni za decu sa invaliditetom

Oko četrdesetak dece sa invaliditetom dobiće uskršnje poklone na bazenima „Čair“, u sredu 12. aprila od 16 sati. Za njih će biti priređen  program u kome će učestvovati glumci Studentskog kulturnog centra, a predviđeno je da mališanima poklone podeli  Uskršnji zeka. Svečanost organizuju plivački klub OSI „Delfin“, SC „Čair“, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (DIF) i Gradska opština Palilula.

„Okupićemo decu sa invaliditetom koja su članovi „Delfina“ i oni će dobiti, zahvaljujući DIF-u sportsku opremu, rančeve, majice, naočare za ronjenje.  Zahvaljujući  donaciji Gradske opštine Palilula obezbedili smo i čokoladne uskršnje pakete. Glumci SKC-a družiće se s decom, a najveće izenađenje biće Uskršnji zeka koji će na bazenima mališanima podeliti poklone,“ kazala je Niškim Vestima Jasmina Barać Perović.

 

U  akciju je uključeno i niško Udruženje studenata sa hendikepom, a najaktivniji članovi ovog udruženja, kao i najuspešniji takmičari PK „Delfin“, poput Nemanje Tadića, dobiće prigodne poklone u vidu sportske opreme.

„Ovim putem želimo, pre svega, da ulepšamo predstojeći praznik Uskrs deci sa različitim vrstama invaliditeta. Da podsetimo da je  2009. godine na inicijativu  Udruženja studenata sa hendikepom i osnovan „Delfin“, kazao je trener plivačkog kluba, Miljan Perović.

Organizatori naglašavaju da je priredba organizovana i za roditelje i za decu, jer su obezbeđene kafe, sokovi i pecivo. Podela paketića i program trajaće do 16 do 17 sati, kada deci počinje redovni trening na bazenima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close