Zdravlje

U SUSRET MEĐUNARODNOM DANU FIZIOTERAPEUTA: Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

Fizioterapeuti Instituta “Niška Banja” organizuju javni čas vežbanja u petak 06. septembra u 10.00 časova, na terasi četvrtog sprata stacionara “Radon” pod sloganom “Pokreni se, oseti život”.

Međunarodni dan fizioterapeuta se u čitavom svetu obeležava od 1951. godine. Cilj ove manifestacije da se istakne značaj i uloga fizioterapeuta, kao jedne od veoma važnih karika u lancu svih rehabilitacionih timova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, oboljenja iz svih oblasti medicine.

“Želimo da istaknemo značaj redovne fizičke aktivnosti kod dece i zdravih osoba, ali i ciljane i pravilno dozirane fizičke aktivnosti kod bolesnih i povređenih”, ističu fizioterapeuti ovog Instituta.

Tog dana biće prezentovane vežbe za pravilno držanje tela, koordinaciju pokreta, spretnosti i ravnoteže, ravne tabane, ukazaće na značaj redovne fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatskih bolesti, prevencije gojaznosti i šećerne bolesti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanju psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste.

Osim fizioterapeuta i svih zaposlenih u ovom Institutu, aktivni učesnici ovog događaja biće i mališani iz vrtića “Biser” i učenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje, učenici srednje medicinske škole “Dr Milenko Hadžić” i škole “Mode i lepote” iz Niša i svi oni koji vole sebe i ulažu u svoje zdravlje.
Ako dođete i Vi i budite aktivni učesnik ovog događaja, uverićete se da se u Institutu “Niška Banja” brišu granice između lečenja i uživanja i kolika je uloga fizioterapeuta u tome.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com