DruštvoEkonomija

U subotu svečano otvaranje auto-puta od Niša do Dimitrovgrada

Posle skoro devet godina od početka gradnje istočnog kraka Koridora 10, ta saobraćajnica biće svečano otvorena za saobraćaj u subotu, 9. novembra.

Prema podacima JP “Koridori Srbije” deonica autoputa E80 od Proseka do granice sa Bugarskom ukupne je dužine 86,8 kilometara, a ima 87 mostova, 5 savremeno opremljenih tunela i 5 saobraćajnih petlji.

Najduži most je na deonici Crvena Reka – Čiflik, koji prelazi preko reke Nišave i železničke pruge Niš-Dimitrovgrad. Ukupna dužina tog mosta je 475 metara. U kompletan istočni krak ugrađeno je oko 780.000 tona asfalta.

Otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 za saobraćaj neće više biti potrebe za naplatnom rampom kod hotela “Nais” niti u Doljevcu, a njih će zameniti rampe kod malčanske petlje, na ulazu u Niš kod kasarne “Mija Stanimirović”, kod Novog sela i kod Matejevca, kod Bele Palanke i Pirota.

Do sada je u javni saobraćaj 65 kilometara punog profila auto-puta (od Crvene Reke do granice sa Bugarskom). Kada bude kompletno u funkciji, istočni krak omgućiće vozačima da od Niša do Dimitrovgrada pređu za 45 minuta i to uz poštovanje ograničenja brzine kretanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com