DruštvoEkonomija

U štrajku prodavci na Bulevarskoj pijaci

Prodavci voća i povrća na Bulevarskoj pijaci od jutros protestuju i ne prodaju svoje proizvode, revoltirani sve većim brojem “divljih” prodavaca na trotoarima oko pijace.

Oni su pokrili svoje tezge i na više mesta postavili table sa natpisom štrajk, a na kratko su protestovali i ispred pijace.

“Uložimo više nego što zaradimo. Dok nije bilo ulične prodaje pijaca je bila puna, sve su tezge bile zakupljene, a prodavci su i na betonu prodavali robu. Sada nema kupaca, a sve je manje i zakupljenih tezgi”, rekla je Slobodanka Kitanović.

Foto: B.Lj.

Jedan od prodavaca na pijaci rekao je da vanpijačne prodavce komunalna policija i inspekcija retko kada “jure”.

“Komunalci se pojave, pojure ih deset minuta i posle toga je sve po starom. Svi prodaju robu, a ne košta ih ništa prodaja, a nas “Tržnica” dere taksama.”

Negosava Djordjević, prodavac na Bulevarskoj pijaci, kazala je da je tezgu zakupila na godinu dana za 86.000 dinara, a pored toga “Tržnici” mora da plaća mesečno naknadu od 2.800 dinara i dnevnu taksu od 720 dinara.

“Ne uspevamo da zaradimo da pokrijemo osnovne troškove jer svi ljudi kupuju na ulici, to im je usput. Na pijacu više niko ne dolazi”, rekla je Djordjević.

Ona je kazala da iz “Tržnice” niko ne kontroliše vanpijačnu prodaju.

Za sada nije poznato kako će problem vanpijačne prodaje na Bulevarskoj pijaci u Nišu biti rešen pošto su u komunalnoj inspekciji Gradske opštine Medijana kazali da je suzbijanje vanpijačne prodaje u nadležnosti gradske komunalne policije, dok su u komunalnoj policiji rekli da je to nadležnost komunalne inspekcije.

U Komunalnoj pliciji su takodje kazali da oni mogu jedino da asistiraju komunalnoj inspekciji u suzbijanju vanpijačne prodaje.

Predstavnici “Tržnice” su u toku prepodneva razgovarali sa prodavcima o vanpijačnoj prodaji i najavljeno je da će biti potraženo rešenje za taj problem. Prodavci su zatražili da ih “Tržnica” zastupa kod komunalne policije i inspekcije u rešavanju problema vanpijačne prodaje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com