Virus KoronaZdravlje

U stacionaru „Radon“ u Niškoj Banji smešteno 111 obolelih od koronavirusa

Stacionar „Radon“ u Niškoj Banji je u kovid-sistemu treći put. Prof. dr Marina Deljanin Ilić, direktorka Instituta „Niška Banje“, rekla je za RTS da je trenutno u stacionaru smešteno 111 pacijenata.

 

„Možemo reći da su kliničke slike umerene do srednje teške. Ima nekoliko pacijenata sa lakšom, ali je uglavnom teška klinička slika. Pedeset odsto pacijenata je na kiseoničkoj potpori“, navodi Deljanin Ilić.

Što se tiče starosne strukture, kako je istakla, sada su osobe mlađe životne dobi u odnosu na prethodni period, pa je većina pacijenata starosti od 45 do 70 godina.

Deljanin Ilić kaže da ima pacijenata koji su vakcinisani, a oboleli su od kovida, ali je njihova klinička slika lakša.

Napominje da je većina osoblja angažovana za rad u crvenoj zoni, ali da su svesni toga da treba obezbediti i funkcionisanje takozvane zelene zone,  sa manjim kapacitetima, poštujući epidemijsku situaciju.

Prema najnovijim podacima, u Nišu su u toku jučerašnjeg dana zabeležene 302 novozaražene osobe za 24 sata. U kovid-delu univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu trenutno je hospitalizovano 336 pacijenata, desetoro je na respiratorima u teškom stanju. Još osam pacijenata je preminulo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button