Virus KoronaZdravlje

U sredu zaseda Krizni štab

Sednica Kriznog štaba održaće se sutra, potvrđeno je Tanjugu. Na sednici će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija.

Stručnjaci su prethodnih dana upozoravali na povećanje broja novozaraženih, kao i na opasnost da u Srbiji zbog slabog odziva na vakcinaciju u septembru dođe do četvrtog talasa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je najavila da je moguće da na sednici Kriznog štaba na preporuku Stručnog komiteta za imunizaciju bude doneta i odluka o trećoj dozi vakcine.

U Srbiji je do sada registrovano ukupno 720.353 potvrđenih slučajeva kovida 19. Od početka epidemije preminulo je 7.105 osoba, a do sada je testirano 4.623.680 ljudi. Na lečenju je 338 pacijenata, 11 na respiratorima, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da se tempo širenja koronavirusa ubrzao u nekim zemljama, pa tako prema podacima zasnovanim na izveštajima nacionalnih agencija Grčka i Kipar imaju najveću stopu zaraze od početka pandemije, dok Španija i Portugal registruju najveći broj infekcija identifikovan u poslednjih šest meseci, piše Tass.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com