Društvo

U SRBIJI SNEG: Niška Zimska služba spremno dočekala niske temperature i padavine (VIDEO)

Zimska služba spremno je dočekala niske temperature i padavine.

 

“Na početku dežurstva imamo na stanju oko 2000 tona soli, 1600 kilograma granulata kalcijum hlorida”, kazali su u JKP Mediana.

Da podsetimo, prošle godine je bilo 22 dana sa snežnim padavinama i bačeno je 870 tona soli.

“Građani će moći da preuzmu so u svojim opštinama koje ćemo mi snabdeti blagovremeno”, ističu u Mediani.

Prema ranijim najavama, rad zimske službe biće praćen iz „Monitoring centra“. Na vozilima su stavljene kamere 360 stepeni koje snimaju teren, a iz centra će se direktno pratiti kakvo je održavanje gradskih saobraćajnica na terenu.

JKP “Mediana” na raspolaganju ima 18 vozila koja su opremljena posipačima i raonicima, a ukoliko bude većih snežnih padavina taj broj će biti povećan na 25. Ovo preduzeće raspolaže i sa i dva traktora i čistilice koje su, takođe, opremljene raonicima i posipačima i one mogu biti stavljene u funkciju zimske službe

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, u većini krajeva sa snegom. U nižim predelima južno od Save i Dunava stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača za pet do 15 centimetara, najava je meteorologa.

Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od minus jedan do jedan, a najviša od jedan do tri stepena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com