Virus Korona

U Srbiji registrovano sedam novih slučajeva koronavirusa, u Nišu na lečenju šest osoba

U Republici Srbiji je do 8 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 16.03.2020. godine testirani su uzorci 18 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

“U kućnoj izolaciji se nalaze tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. Do 8 časova 16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja”.

Iz Kliničkog centra Niš poručuju da se na Кlinici za infektivne bolesti trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

“Pacijent koji je na Кliniku za infektivne bolesti, među prvima primljen kao potvrđen slučaj sa virousom Covid- 19 i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom, ali je u potpuno stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24- časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, piše u saopštenju Kliničkog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com