Zdravlje

U Srbiji od posledica gripa umrlo 29 osoba, koliko u Nišu i dalje tajna

U Srbiji je od početka ove sezone od komplikacija izazvanih gripom preminulo 29 osoba, dok je 104.687 osoba obolelo od te bolesti, navodi se u najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“.

U prethodnom izveštaju „Batuta“ objavljenom 8. februara bilo je rečeno da se grip može smatrati uzrokom smrti 15 lica, a broj obolelih bio je 84.969.

U izveštaju „Batuta“ se kaže da je nајvеći brој оbоlеlih u nаšој zеmlji bеlеži sе коd dеcе u uzrаsnој grupi dо čеtiri gоdinе”, ali se ne navodi u kom mestu je koliko lica preminulo.

U Nišu je epidemija gripa prijavljena 8. februara, ali je i dalje obavijena velom tajne, tako da je poslednji put potvrdjena smrt policajca preminulog od gripa minulog vikenda.

On je bio šesti pacijent koji je preminuo na Infektivnoj klinici u Nišu zbog komplikacija izazvanih gripom.

Prema nezvaničnim informacijama od gripa su u toj zdravstvenoj ustanovi pre dva dana preminule još dve ženske osobe, ali nema zvanične potvrde te informacije.

Zaposleni u upravi Kliničkog centra, na Klinici za infektivne bolesti i na Institutu za javno zdravlje Niš za sve informacije upućuju novinare na Institut „Batut“, međutim ni tamo se ne mogu dobiti informacije o broju obolelih, hospitalizovanih i preminlih lica u niškom Kliničkom centru.

Lončar predlaže produženje raspusta zbog gripa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana.

On je za TV Pink rekao da se na taj korak odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com