DruštvoEkonomija

U „Šinvonu“ 233 radnika ostala bez posla, inspekcija tvrdi „po zakonu“

Inspektori rada su tokom vanredne kontrole u „Šinvon“ ustanovili da su u toku januaru 233 radnika u toj fabrici ostala bez posla.

Međutim, inspektori su zaključi da je sve urađeno u skladu sa zakonom, da većini radnika nije produžen ugovor na određeno, dok su neki sporazumno prekinuli radni odnos. Radnici „Šinvona“ koji su ovih dana ostali bez posla, obaveštenje o tome uglavnom su dobili putem SMS poruka.

Radnici i dalje ne znaju zbog čega su bili angažovani na svega par meseci i zbog čega su oglasi za zapošljavanje u toj fabrici i dalje aktivni.

Južnokorejska kompanija izgradjena je u Nišu pre nešto više od 10 godina i od države je dobila tri miliona evra kao podsticaj za zapošljavanje radnika, uz obavezu da u pogon uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi.

„Šinvon“ je, prema podacima Ministarstva privrede, ispunio svoju ugovornu obavezu o investiranju i zapopšljavanju radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button